DIÀLEGS EN PRÒPIA PELL
Claudia Quintana i Gala Espín

Del 23 d’octubre al 12 de desembre de 2021 .

INSTITUT D’ESTUDIS FOTOGRÀFICS DE CATALUNYA

Dos projectes de fotografia documental que exploren la capacitat de resiliència de les seves protagonistes. Amb la pell, com a tret comú, i les traces visibles de les ferides de la vida, les cicatrius i la malaltia, descobrirem com l’acceptació, la resistència, l’estima al mateix cos i la bellesa són presents en aquest diàleg que plantegen les seves autores, Claudia Quintana i Gala Espín.

CICATRICES
Claudia Quintana

Vuit dones, vuit històries on les cicatrius emanen la seva pròpia llum.
Sota la llum interior d’una habitació, les petjades en la pell es plantegen com a part del relat dels cossos que les mostren. En lloc d’ocultar les cicatrius, l’acceptació de la ferida posa de manifest el procés de transformació i la seva història.

Claudia Quintana ha fotografiat la resiliència d’aquests cossos, i ens mostra com en cadascuna d’aquestes imperfeccions habita la bellesa i la capacitat femenina per a resistir.

Totes elles tenen alguna cosa en comú per dir-te:
TOT PASSA!

ARIADNA. PIEL DE PEZ
Gala Espín

Vuit dones, vuit històries on les cicatrius emanen la seva pròpia llum.
Sota la llum interior d’una habitació, les petjades en la

Amb aquest reportatge explico la història d’Ariadna, una noia de 20 anys que té una malaltia rara que es diu Ictiosis Arlequí. A Espanya només hi ha dos casos, el d’ella i el d’una noia de 14 anys que es diu Celia.

Hi ha 36 tipus d’Ictiosis i l’Arlequí, és una d’elles. A Espanya hi ha una associació que es diu ASIC en la qual hi ha 300 membres.

Els meus objectius a l’hora de fer aquest reportatge, és donar-li visibilitat a la Ictiosi Arlequí i donar veu a una persona que ho pateix. I mostrar que, malgrat sofrir una malaltia rara, es pot tenir una vida de qualitat així com constatar que socialment no estem preparats per allò que és diferent i el mal que això pot causar a les persones que ho pateixen.