ERNEST LLUCH I MARTÍN (1937– 2000)

Economista, historiador i polític

Doctor en ciències econòmiques i professor, va escriure múltiples llibres i articles. Fou perseguit per la dictadura franquista. Va ser portaveu dels socialistes catalans al Congrés de Diputats i diputat. Essent ministre de Sanitat i Consum (1982-1986) va impulsar la universalització de l’atenció sanitària.

El 1986 esdevingué rector de la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo. Destacat defensor del diàleg per aconseguir la pau a Euskadi, va ser assassinat per ETA el 21 de novembre de 2000, i una manifestació amb un milió de persones a Barcelona mostrà el suport de la ciutadania. De forma pòstuma, fou guardonat amb el Premi Català de l’Any (2000) i amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya (2001). Va néixer al carrer de Sant Andreu. La Biblioteca Municipal s’anomena Ernest Lluch en honor seu.

Persones il·lustres i cultura popular

El curs 2019/2020 es va impulsar el projecte “Persones il·lustres i Cultura popular” per vincular els centres educatius i culturals i les seves activitats amb les persones il·lustres que han nascut o viscut a Vilassar de Mar. 

BIBLIOTECA ERNEST LLUCH