DELS ORÍGENS A LA POÈTICA DE L’EXPLOSIÓ
Enric Punsola

Del 18 de desembre al 22 de gener de 2023

Amb la voluntat de buscar noves vies d’expressió, mitjançant vells materials, antigues tècniques i tradicions, però potser poc corrents en l’àmbit artístic, Punsola introdueix la pólvora com a estri d’escriptura, per realitzar un procés creatiu, experimental i d ’investigació en la representació gràfica.

En aquest procés, s’hi desenvolupen i analitzen des de les diferents composicions químiques, les reaccions derivades de la seva combustió lligats als resultats gràfics que n’obtenim sobre una superfície, ja sigui paper o fusta.

La relació d’aquest element amb tot un món conceptual carregat de simbologia universal, de cultura i tradició popular, on el foc, el caos, la mort i els orígens de la creació, esdevenen elements clau, que ens permeten entendre i reflexionar sobre quins són els propis orígens.

Enric Punsola Ibañez, (Vilassar de Mar, 1978). És graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i especialitzat en gravat Calcogràfic. Actualment treballa com a estampador i gravador d’obra gràfica a l’històric taller de Polígrafa Obra Gràfica S.L., fundat l’any 1970. Col·labora de forma habitual des de ben jovenet, a la secció teatral de la Sala Cabanyes de Mataró, com a actor, dissenyador gràfic, tècnic i escenògraf. També forma part del grup musical mataroní “La Coixinera Companyia de Saraus”, com a baixista i dissenyador gràfic.

Inauguració:

Muntatge: