EQUIPAMENTS

El Museu Municipal de Vilassar de Mar s’estructura en quatre equipaments:

La Gliptoteca Enric Monjo o Museu Enric Monjo està especialitzat en art i aplega les col·leccions d’escultura d’Enric Monjo. La planta baixa acull exposicions temporals d’arts visuals, preferentment d’escultura; la primera planta mostra l’exposició permanent ”Enric Monjo, escultor”, que realitza un recorregut per la vida i l’obra de l’escultor vilassarenc, amb un audiovisual que  facilita l’aproximació a la seva persona i la seva obra; el segon pis acull el taller de l’artista, el magatzem i zones de treball intern.

La col·lecció local de la Marina o Museu de la Marina està especialitzat en història marítima i etnografia i aplega les col·leccions que expliquen els orígens i bona part de la història del municipi. També mostra una exposició de la necròpolis romana de Vilassar procedent de l’excavació de 1999. El llagut Sant Ramon constitueix una extensió del Museu al mar. 

En l’actualitat, roman tancat temporalment per feines d’acondicionament i treball intern. 

L’Espai Cultural Can Bisa és un equipament sense col·lecció pròpia que acull exposicions temporals de fotografia.

La Casa Museu Carme Rovira mostra el món privat de la pintora vilassarenca Carme Rovira i exposa una selecció de les seves obres, complementada amb la restauració de les parets del jardí.