GENEALOGIES: CORRESPONDÈNCIES
Facultat de Belles Arts (UB)

Genealogies Correspondències Facultat Belles Arts

Del 7 de març al 4 d’abril de 2021 .

Existeix entre les persones la innata necessitat (o simplement l’impuls) d’establir relacions que es tensen des del conflicte a l’entesa, a la cerca de connexions entre metodologies, aspectes visuals i temàtiques en allò que ens envolta per trobar punts en comú i omplir-los de sentit. Es fa palesa també la voluntat de comunicar-nos amb els altres. Els i les artistes referencien altres creacions coetànies o antecessores i estableixen eteris llaços genealògics, correspondències que ens enriqueixen en els matisos dels seus enfocaments.

Amb aquest marc mental, l’exposició Genealogies: correspondències reuneix obres de diferents aparellaments d’autories individuals, novelles i professionals, que convergeixen en una mateixa aproximació temàtica, atenta, envers corrents de pensament actual sobre el cos, l’entorn, el gènere, la natura, la memòria, la ciència, l’acció social i totes les gradacions entre aquests territoris físics i emocionals.

Comissariat: Eulàlia Grau Costa i Joan Miquel Porquer Rigo, amb el suport de Laia Moreto Alvarado.

Artistes participants: Amelia Sabe, Ariadna Albarrán Piñero, Bel Gestí, Carla Nebot, Carlota López-Gil Lamarca, Elisa Murcia Artengo, Eulàlia Grau Costa, Eva Quintas, Francesca Piñol, Laia Moreto, Massimo Cova, Mireia Serret, Noèlia Avila Reyes, Paco Navamuel, Pau Millán Jordi, Paula Rodríguez Pérez i Vallverdú.

Col·laboren: Roca Umbert – Fàbrica de les Arts, Ajuntament de Granollers i Generalitat de Catalunya; VU, Ministère des Relations Internationales et de la Francophonie i Ministère de la Culture et des Communications du Québec; Anaïs Civit López, Andrea Martínez Arroyo, Rafael Romero Pineda, Grup d’Innovació Docent Consolidat ATESI (Art, Territori, Estratègia docent, Sostenibilitat i Intervenció social – GINDC-UB/162), Grup ApS(UB) (GINDO-UB/174), Equip Deganal de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Elisenda Junyent Fayos.