LA NIT PERDUDA
Marc Arqué

LA NIT PERDUDA

Del 21 d’octubre al 10 de desembre de 2023 .

La nit ens encisa amb la seva bellesa. Sota la llum de les estrelles o de la lluna, els paisatges es redescobreixen amb nous colors i composicions.

La visió de la Via Làctia creuant el cel és un espectacle que hauríem de poder gaudir cada nit. Lamentablement, la majoria de la població ha estat cegada per les llums del progrés, negant-li el dret a poder observar el cel nocturn tal com el veien els nostres avantpassats.

Aquesta exposició neix de l’adaptació del llibre “La nit perduda” (editat com a treball de fi de grau) i pretén mostrar com s’ha degradat la nit, posant cara a cara els cels més foscos i els més il·luminats de Catalunya.

Totes les fotografies que composen l’exposició s’han realitzat amb una sola obturació. S’ha renunciat expressament a tècniques d’astrofotografia com stacking, HDR o l’ús de filtres anti skyglow per obtenir un resultat més realista i natural, evitant maquillar la contaminació lumínica.

El projecte té una vessant més documental que estètica, amb una intenció divulgativa per facilitar a l’espectador una eina on pugui comparar d’una forma clara i visual l’efecte de la contaminació lumínica sobre el paisatge i la visibilitat del cel nocturn.

Fins on haurem d’arribar per trobar la nit perduda?