L’ENCANT DEL CADÍ
Guillermo Cardozo

Del 21 d’octubre a l’11 de desembre de 2022 .

El Parc Natural Cadí-Moixeró és un lloc molt especial, replet d’oportunitats per a gaudir de paisatges impressionants. Les seves més de quaranta-una mil hectàrees representen un gran repte per a documentar la seva riquesa natural i biodiversitat. La cara sud del Cadí, mostra el seu costat més verd. Des dels cims es descobreixen angles per a albirar quilòmetres de muntanyes i natura. A la cara nord és molt difícil apartar la vista de les enormes parets de roca.

El parc és un espai ple de vida amb prats, boscos, flors, ocells, mamífers, rèptils i insectes que conformen un quadre complet d’oportunitats per a explorar. Les persones també són part important d’aquest ecosistema. Al voltant del parc trobem pobles encantadors de totes les mides, tots amb el segell característic de les zones rurals de muntanya a Catalunya. Després de molts viatges al Cadí durant un any, vaig entendre que assolir-ho tot és molt difícil, i el continuo visitant amb freqüència.

Agraeixo a l’IEFC per la formació que m’ha donat i la guia del meu mestre Francesc Muntada, que m’ha acompanyat en tot moment. També al Parc Natural Cadí-Moixeró per l’ajuda permanent que m’han ofert. Especialment al seu director, Jordi García-Petit, que genero- sament ha compartit amb mi els seus coneixements durant moltes llargues i agradables excursions pels més bells paratges del parc.